agoonny

download .
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My Network Places

Go down 
AuthorMessage
agoonny
Admin
avatar

Posts : 192
Join date : 2009-06-25

PostSubject: My Network Places   Tue Oct 27, 2009 9:00 am

My Network Places eshte shfletues i rrjetit built-in i Sistemit Operativ ne Microsoft Windows prej Windows 2000 e me pas. Me pare ka qene e njohur si Network Neighborhood. Shfrytezuesit shpesh jane te paqarte per dallimet ne mes My Network Places, Workgroup Computers dhe Network Connections. Windows Vista do ti rregulloje keto paqartesi duke prezentuar nje shfletues te rrjetit te ridizajnuar.


[b]Network Neighborhood
Ne Sistemin Operativ Microsoft Windows, Network Neighborhood eshte nje tipar i Windows Explorer i cili mundeson mjete me te lehta per te shfletuar kompjutere dhe burime tjera ne local area network. Network Neighborhood dritarja zakonisht mund te hapet nepermjet ikones se saj ne desktop, dhe eshte prezente ne Windows 95, Windows 98 dhe Windows 98 Second Edition.

My Network Places tregon (shortcuts) shkurtesat per t[iu qasur kompjutereve, printereve dhe te resurseve tjera ne rrjete. Shkurtesat (shortcuts)krijohen automatikisht tek My Network Places kurdo qe i qaseni ndonje resursine rrjete, si p.sh. printer ose ndonje folder.

My Network Places folder ka edhe hyperlinks tek detyra dhe lokacione ne kompjuter. Keto linke ndihmojne qe te shihen network connections, shtimi i shortcuts ne network places, dhe per te pare kompjuteret ne domain te rrjetit ose ne workgroup. Klikoni Add a network place per te filloar “Add Network Place Wizard”. Ky “wizard”-magjistari ndihmon te krijohen shortcuts per tek folderet dhe resourset ne rrjetin tuaj, Web, dhe FTP serveret. Nese nuk keni te krijuar foldere ne Web server , “Add Network Place Wizard” ndihmon ne krijimin e folderit te ri per vendosjen e skedareve online.

Mund te manipuloni me skedaret dhe folderet ne web server sikur te ishin ne kompjuterin tuaj. Kur e shihni permajndjen e folderit qe eshte i vendosur ne Web, adresa e internetit per folderin shfaqet Address bar.
Per te hapur My Network Places, kliko Start, pastaj kliko My Computer. Nen Other Places, ck My Network Places.
View workgroup computers detyra shfaqet ne My Network Places kur kompjuteri juaj eshte ne workgroup dhe jo ne domain. Klikoni dy here kete ikone per te ngushtuar kerkimin tuaj tek ata kompjutere, printere, dhe resourse qe that ndare (share) ne workgroup me kompjuterin tuaj.
Nese komjuteri juaj eshte i lidhur ne workgroup qe ka me pak se 32 kompjutere, Windows automatkisht krijon shortcuts ne My Network Places per te ndare resourset ne workgroup.
Per te shtuar “shortcut”-shkurtese ne My Network Places ne folder qe eshte ne Web server, Web serveri duhet te permbaje network places. Network places kerkon Web Extender Client (WEC) protokol dhe FrontPage extensions, ose WebDAV protokol dhe Internet Information Services (IIS). Duhet edhe te kemi read dhe write qasje tek Web serveri.

Krijimi i “shortcut” ne network place - Hape My network place - Nen Network Tasks, kliko Add a network place. - Ndiqni udhzimet ne “Add Network Place Wizard” per te shtuar “shortcut”-shkurtese per lokacion ne rrjeten tuaj, Web site, ose FTP site.
Back to top Go down
View user profile http://agoonny.albanianforum.net
 
My Network Places
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
agoonny  :: Bota e Informatikes :: Sisteme Operative-
Jump to: